Waarom Club HW?

“Club HW is passie, een droom, een verlangen en streven. Het idee heb ik al sinds 1998 en kort omschreven verbindt Club HW body, mind & soul met als doel verrijkt te worden op alle voorgenoemde vlakken. Om je uit te leggen hoe dat is ontstaan schets ik graag eerst de context.

Ik heb het geluk gehad om een tijdje in Mexico te kunnen wonen in de tijd dat Playa (del Carmen) nog niet mega toeristisch was. Cancun was al heftig populair en alles wat op de lange weg tussen de twee lag zat er tussen in. De snelle groei van toerisme en mega uitgaansgelegenheden zorgden voor een grappig beeld want op sommige stukken had de natuur en het wild-life niet de tijd om zich aan te passen of een nieuw plekje te vinden. Zo was het voor mij een gewoonte om m’n broeken uit te schudden s’ochtends omdat er zomaar een leguaan in kon zitten (dat is trouwens maar één keer echt gebeurd). Ook droeg je altijd schoenen omdat vogelspinnen en schorpioenen nachts hun weg in je huis hadden gevonden en op een koel plekje, zoals bijvoorbeeld onder de koelkast, waren gaan zitten (en ook die ben ik beide een keer tegengekomen). Haha, soms denk ik als ik toen een smartphone had gehad, dat m’n Facebook-wall een stuk tropischer zou zijn geweest, ahum. Verder vergeet ik ook nooit meer dat we eens ons ontbijt op een vlonder op het water wilden eten en de ober met knikkende knieën en een licht bevende stem kwam vragen of toch liever niet op het terras bij het zwembad wilden komen zitten omdat de etensresten die in de Nipchute laguna waren gevallen de krokodillen dichterbij hadden gelokt en er één de plaatselijke horeca al langer plaagde. Het beest lang dan ook een kleine 75 meter verderop langs de kant in de ochtendzon.

Het tegenstrijdige beeld intrigeerde me enorme; enerzijds was Cancun gehuld in fancy hotels en prachtige uitgaansgelegenheden en anderzijds was de natuur nog evenzeer prachtig, puur en ongestoord aanwezig. En, uiteraard, zoals wel vaker, waren de locals gewend aan de dieren en wisten ze er mee te leven. Het mooiere nog, en daarmee de oorsprong van mijn idee, was de grote hoeveelheid land dat de inheemse bevolking te koop aanbood. Met een machete op de rug en de eigendomspapieren van het land opgerold onder de arm liet de eigenaar je kijken naar een stukje afgezet jungle en kon je wegdromen bij de mogelijkheden om iets te bouwen en je eigen avontuur te starten in de hoop je plekje te veroveren en de groeiende stroom toeristen te voorzien van whatever je businessplan was. Geld voor zo’n stuk land was er toen niet, maar een droom en verlangen was geboren.

Niet dat ik toen al zo zakelijk was, maar als je opgroeit met een moeder die altijd werkt en je daarover eindeloos vertelt dan leer je vrij snel verbindingen te leggen en is je mindset toch wel meer gericht op de toekomst dan of je de het langste onder water kan zwemmen (al moet ik bekennen dat ik daar ook goed in was en dat stiekem toch ook best belangrijk vond).  Hoe dan ook, in ons appartementencomplex woonden verschillende mensen, hoofdzakelijk oudere Amerikanen die van hun pensioen aan het genieten waren en carrièretijgers van alle uithoeken van de wereld die zaken deden in Miami, Cancun, de Dominicaanse republiek enzovoort. Zij waren er alleen in de weekenden om bij te komen van een week rennen en vliegen, en hoe kan je dat nou beter doen dan aan het strand met een vuurtje, BBQ en lekkere beats? En hoewel Club HW veel meer wil bieden is dat wel de essentie van het idee.

Club healthy & wealthy wil het zakelijke denken en doen combineren met het ontspannen en gezond eten. Actief bewegen, zakelijk uitgedaagd worden en soulnurturing voedsel zijn de drijfveren tot succesvol ‘je ding doen’, maar ik weet ook uit eerste hand dat het niet altijd even makkelijk lijkt om alles evenveel aandacht te geven. Tijdens een seminar werk je met je collega’s aan een probleem uit je eigen onderneming, dat kan een steeds terugkerend probleem zijn, of een nieuw concept dat echt aandacht nodig heeft. Daarnaast leer je hoe makkelijk het is om werk los te laten door actieve inspanning en ontspanning, alles gecombineerd met makkelijk te bereiden en zeer voedzaam eten. No fancy stuff, het gaat erom dat je de principes leert toepassen in je dagelijks leven. Zonder verder al te veel prijs te geven, spendeer ik een deel van m’n tijd aan het uitwerken van dit idee. Bestemming: tropisch en zakelijk, doel: being yourself, but just being better at it!

Wordt vervolgd… “